COMUNICĂRI
Banda st

Vesti bune pentru cei care isi monteaza panouri fotovoltaice

17 Iulie 2023 - Local
Vesti bune pentru cei care isi monteaza panouri fotovoltaice usrmiroslava.ro
✌???? O veste foarte bună pentru cei care își montează panouri fotovoltaice și pompe de căldură.
 
☀️ Legea USR de reducere a TVA pentru panouri fotovoltaice, panouri solare și pompe de căldură de la 19% la 5% a intrat în vigoare în ianuarie 2023 (Legea 39/2023). Efectele benefice s-au văzut în scurt timp, crescând rapid numărul prosumatorilor, adică al oamenilor care produc energie electrică și dau surplusul în sistem, ajutând astfel România să depășească criza energetică.
 
✅ Pasul următor – extinderea facilităților fiscale și ușurarea procedurii prin care cetățenii și firmele pot beneficia de cota redusă de TVA – a fost făcut prin legea promulgată zilele acestea (Legea 216/2023).
Cristina Prună: „Am reușit acum să introducem în lege măsuri pentru ca persoanele fizice și juridice să beneficieze de o cotă redusă de TVA cu mai puțină birocrație, astfel încât să avem cât mai mulți prosumatori și, în final, să producem mai multă energie în România”.
 
Extinderea prevederilor de aplicabilitate a reducerii TVA pentru panouri fotovoltaice, panouri solare și pompe de căldură se referă în principal la următoarele aspecte:
- Se va aplica pentru bateriile de stocare în cazul sistemelor offgrid;
- Se va aplica inclusiv pentru repararea/extinderea instalațiilor existente;
- Se va aplica direct ca parte componentă sau extra opțiune în lucrările de construcții;
- Cumpărătorii persoane juridice vor putea beneficia de reducerea TVA-ului și achiziționarea produselor pe stoc în baza unei declarații pe propria răspundere către furnizorul de produse prin care se stabilește odată cu achiziția destinația produselor. Astfel, se va putea aplica inclusiv pe lanț reducerea de TVA.
 
 
 
Ți-a plăcut postarea? Distribuie mai departe și susține-ne!
Citeste si:
Miroslava ECO usrmiroslava.ro
17 Iulie 2020

Deșeurile o problemă sau o soluție pentru Miroslava ?!

Cea mai importantă etapă în gestionarea deșeurilor menajere este reprezentată de educarea populației cu privire la colectarea, transportul, tratarea, reciclarea și depozitarea materialelor rezultate din activitați casnice; dar și prevenirea că acestea să ajungă în mediul natural .

Vezi mai mult
Miroslava are nevoie de un centru medical de permanență usrmiroslava.ro
13 August 2020

Miroslava are nevoie de un centru medical de permanență. Acest centru are rolul de a răspunde urgențelor minore după orele de program. De multe ori nu știm în ce direcție să o luăm când avem un copil cu febră sau dacă are o entorsă.

Rolul unui astfel de centrul medical este de a diminua numărul de consultații de la nivelul Unităților de Primiri de Urgențe din Iași.

Să nu uităm că ne aflăm în continuare într-o pandemie și unitățile de primiri urgențe au fost și sunt asaltate cu cazuri de COVID-19. Acest centru medical de permanență în Miroslava ar fi o oportunitate de relaxare ale UPU din Iași.

Vecinii noștri din Ciurea și Voinești au deja un astfel de centru de permanență, Miroslava cu siguranță are nevoie și ea de un astfel de centru de permanență.

Vezi mai mult
De ce m-am înscris în USR? usrmiroslava.ro
11 August 2020

De ce m-am înscris în USR? Pentru că oamenii din Uniunea Salvați România chiar vor să ducă lucrurile mai departe găsind soluții pentru a scăpa de cea mai mare plagă din România: CORUPȚIA. Degeaba sunt condamnați unii sau alții dacă averile rămân în familie și prejudiciul nu se recuperază niciodată.

Vezi mai mult